Om orderspecifikationer

Översikt

Här går vi igenom de grundläggande inställningarna, som är relevanta för att kunna skapa en orderspecifikation.

Orderspecifikationer

Innan du kan börja använda vår tjänst, måste du skapa en orderspecifikation. Orderspecifikationer definierar hur vi ska behandla dina bilder. Specifikationerna sparas på ditt konto och kan användas vid framtida ordrar.

Många av våra kunder anpassar själv inställningarna på sina orderspecifikationer, men vi erbjuder också förinställda valmöjligheter för säljkanaler som Amazon och eBay. Genom att använda dessa ser vi till att dina bilder lever upp till den enskilda sidans riktningslinjer för produktbilder**.

Olika slags orderspecifikationer

Du kan skapa orderspecifikationer på tre sätt - beroende av var och hur du ska använda dina bilder.

Säljkanaler

Om du ska använda bilderna på en säljkanal som Amazon eller eBay, föreslår vi att du använder guiden “Säljkanaler”. Då får du vägledning, som ser till att dina bilder lever upp till den specifika säljkanalens riktlinjer. Du kan få mer information om hur du använder denna guide här.

Steg-för-Steg

Om du är fotograf, har erfarenhet av att redigera bilder eller äger en webbutik, föreslår vi att du väljer vår guide “Steg-för-steg”. Här kan du, med hjälp av ytterligare inställningar, anpassa dina specifikationer, samt välja mellan olika tillval till dina bilder. Du kan få mer information om hur du använder denna guide här.

Manuell

Om du har omfattande erfarenhet av bildredigering och har webbutik, föreslår vi att du använder guiden “Manuell” för att ställa in dina specifikationer. Då får du möjlighet, att i detalj, välja inställningar till din orderspecifikation, såväl som att välja bland många olika tillval. Du kan få mer information om hur du använder denna guide här.

**Om dina originalbilder är mindre än den aktuella säljkanalens miniumkrav, kommer vi inte att kunna få dem att leva upp till kraven. Vi kan t.ex. inte ändra en bild på 200x200 pixlar till 1000x1000 pixlar (genom att förstora det). Om vi gör det, så kommer bilden med största sannolikhet att bli otydlig/suddig och risken finns att den blir avvisad av säljkanalen ifråga.